Thursday, July 27, 2006

MÚSICA DISPERSA


Fou per pura casualitat que vaig saber que existia MÚSICA DISPERSA, grup barcelonés de finals dels 60. Vaig trobar una resenya de la reedició del seu únic disc a una rockdelux. Mesos després, mentre havia d'estar fen un exàmen de recuperació vaig trobar i inmediatament comprar el disc al Moby Disk. Evidentment, no me'n penedeixo.
Eren un grup absolutament desconegut per mi, com per molta altre gent, suposo, llavors i ara. Però amics i amigues, MÚSICA DISPERSA fan una música marevallosa, sincera, imaginativa, terriblement avançada al seu moment i geografia. Molts que es creuen ben moderns no els hi arriben a la sola de les sabates a aquests monstres que deuen rondar cap als 55-60 anys.
Aixó no impedeix que siguin uns perfectes oblidats, unes hombres del passat que transmeten complicació. Complicació massa bona i positiva per aquest món neci i permanent i voluntariament amnèsic. Les autèntiques personalitats genials i exageradament peculiars no tenen lloc en un món mediocre. Però sempre seguiran sonant en cases petites i modestes habitades per persones petites de grans i obertes orelles, necessitades d'honestedat, sinceritat i passió per la creació.
Potser és possible soterrar les creacions massa incòmodes, però de cap manera fer-les callar. Sempre quedarà mun filet de veu que dirà amb seguretat: ei, aquí.

Monday, July 17, 2006

bloodhoung algo...xD

no és un gran grup, són potser el primer momentazo de l'estètica actgual de l'mtv, cosa que no diu res a vor seu...però aquest clip és genial, a més fan pillar francesos!visca el videoclip!

Friday, July 14, 2006

VISCA EL CLIP 3

RADIOHEAD --- PARANOID ANDROID

Friday, July 07, 2006

REFUSED --- NEW NOISE

VISCA EL VIDEOCLIP vol. 2

Bonic videoclip que ens representa com sonaría la revolució. Quina gran cançò, quin gran disc, quin gran grup, quina gran música, quina gran actiutud, quin gran clip. Qué gran!

Thursday, July 06, 2006

Paraules inspiradores de Nietzche a mitja nit

[...] Una singular ofuscación de la capacidad de juzgar; una mal disimulada manía por deleitarse y por divertirse a cualquier precio; prevenciones eruditas, presunción e histrionismo con la seriedad del arte por parte de los ejecutantes; brutal avidez de lucro por parte de los empresarios; superficialidad y aturdimiento de una sociedad que sólo piensa en el pueblo en cuanto le es útil o le resulta peligroso y que asiste al teatro y a los conciertos sin acordarse jamás de sus obligaciones - todo esto en conjunto constituye la enrarecida y perniciosa atmósfera de nuestras actuales circunstancias artísticas: pero una vez se está tan acostumbrado a la misma como lo están aquellos de nosotros que han tenido una formación, entonces bien llega uno a figurarse que ese aire es necesarioo para su salud y se encuentra mal si, por cualquier obligación, ha de prescindir de ella por un tiempo. En efecto, solamente se dispone de un único medio para convencerse con rapidez de lo vulgares, de lo excepcional e inextricablemente vulgares que son nuestras instituciones teatrales: ¡basta con compararlas con la antigua realidad del teatro griego! En el supuesto de que no supiéramos nada de los griegos, entonces quizá no hubiera forma de encontrarles deficiencias a nuestras circunstancias, y se tendrían por quimeras de gente que vive en la luna objeciones tales como las que Wagner ha sido el primero en hacer en gran estilo. Quizá se diría que, tal y como ahora son los seres humanos - ¡y jamás han sido diferentes! - , les basta y les conviene un arte semejante. Pero es bien cierto que los humanos sí que han sido diferentes, e incluso ahora hay personas a las que no les bastan las instituciones actualmente existentes - y eso es precisamente lo que el hecho de Bayreuth demuestra. En Bayreuth encontraréis espectadores preparados y consagrados, la profunda emoción de personas que se hallan en el punto álgido de su felicidad y que sienten precisamente entonces que todo su ser se ha concentrado para dejarse fortalecer y obtener así una voluntad más amplia y más elevada; en Bayreuth encontraréis el más abnegado sacrificio de los artistas y el espectáculo de los espectáculos, el victorioso creador de una obra que es la síntesis misma de una plétora de acciones artísticas victoriosas.
¿No parece casi como un hechizo que se pueda encontrar en el presente un fenómeno semejante? Aquellos a quienes les está permitido colaborar y coparticipar en Bayreuth ¿no han de estar ya transformados y renovados para que les sea posible producir también una transformación y renovación en otros ámbitos de la vida a partir de ese momento? ¿No se ha encontrado un puerto tras la desoladora vastedad del mar? ¿No hay en ese lugar una bonanza que se extiende sobre el agua?- Quien desde la profundidas y soledad del estado de ánimo que en Bayreuth imperan retorna a las totalmente diferentes llanuras y tierras bajas de la vida, ¿no se ha de preguntar incesantemente, como Isolda: "¿cómo lo pude soportar? ¿Cómo lo soporto todavía?" Y si no resiste ocultar en él con egísmo su dicha y su desdicha, aprovechará de ahora en adelante cada oportunidad para dar testimonio en sus acciones. Preguntará: ¿En qué lugar se hallan los que sufren por las instituciones actuales? ¿Dónde están nuestros aliados naturales en cuya compañía podamos luchar contra la pujante y represora proliferación del actual concepto de buena formación? Pues por ahora - ¡por ahora!- tan sólo tenemos un único enemigo, sa saver, esas "personas formadas" para quienes la palabra "Bayreuth" significa una de sus más aplastantes derrotas.
[...] Para nosotros Bayreuth significa la consagración matutina en la jornada de lucha. No se podría ser más injusto con nosotros si se supusiera que lo único que nos importa es el arte: como si se lo hubiera de tener por un remedio y un narcótico con el cual se pudiera uno librar de todos los demás estados miserables. En la imagen de esa obra de arte trágica de Bayreuth nosotros vemos precisamente la lucha de los individuos contra todo lo que se les enfrenta como necesidad aparentemente invencible, contra el poder, la ley, la tradición, los pactos y las completas clasificaciones de las cosas [...]
F. Nietzche
Richard Wagner en Bayreuth (Consideraciones Intempestivas. Cuarto Volumen)
Edició de Joan B. Llinares

YO LA TENGO--SUGARCUBE-- Aut. PHIL MORRISON

Em disposoa inaugurar la secció VISCA EL VIDEOCLIP! avui mateix amb un clip dels YO LA TENGO, veterà grup nord-americà que segur tots coneixereu encara que sigui de referència.
Per als que sempre ens ha fet una especial gràcia tota la parefernàlia del heavy dels 80, i no només això, sinó la moguda de pose de la rockstar de tota la vida, aquest clip són 4 minuts de bona i sana diversió. És una bona parodia del rock orientat a negoci i espectacele autocomplaent de "l'artista". A mi em va fer riure molt. Espero que agradi!

VISCA EL VIDEOCLIP

EL DESCOBRIMENT DEL YOYTUBE M'HA OBLIGAT A INAUGURAR UNA NOVA SECCIÓ EN EL MEU NO INTERESANT BLOG. VIDEOCLIPS QUE M'HAN MARCAT. PER UNA RAÓ O ALTRE, SEMPRE M'HA AGRADAT MIRAR-ME L' MTV I ELS 40 PRINCIPALES EN BUSCA D'UNA PETITA OBRA D'ART .
GRUPS PETITS PERÒ INTERESSANTÍSIMS, GRUPS INMENSOS PERÒ VULGARS... ÉS IGUAL --- --- UN CLIP QUE M'AGRADA, M'AGRADA. I ÉS QUE NI HI HA DE MOLT BONS, DE MOLT DIVERTITS.
INTENTARÉ PENJAR REGULARMENT UN CLIP QUE D'AQUELLS QUE EM VAN IMPACTAR EN EL SEU MOMENT. US ASEGURO BONS DESCOBRIMENTS, INCREDULITATS I RIALLADES.
VISCA EL VIDEOCLIP

Tuesday, July 04, 2006

NEU! VIDEO NEN

La cançó és Hallogallo, primer tema de NEU! 1972. Aquest vídeo és increible, brillant. Si més envall del bloc es comentava que la música de NEU! era brutalment nova, i aquesta sensació és impagable per l'oient, què me'n dieu de la sensació tan NEU! que viu el nano amb les bombolles de sabó? Jo m'hi reconec en el nano, en el moment d'escoltar per primera vegada NEU!

UNA SENSACIÓ NEU!

JOY DIVISION

No és ni molt menys el millor vídeo que he trobat dels Joy Division en quan a so i imatge, però de totes formes crec que plasma perfectament l'essència de la banda. El concert és a un bar de, segons estableix l'anunciat, els suburbis de Manchester, forat d'on sortiren els components del recordat grup...la veu d'Ian Curtis sona realment poderosa. L'ambient del bar és fosc, asfixiant i depriment. Com la seva música.


She's Lost Control/// Ella ha perdido el control


Confusion in her eyes that says it all
She's lost control
And she's clinging to the nearest passer−by
She's lost control
And she gave away the secrets of her past and said
I've lost control again
And of a voice that told her when and where to act,
she said
I've lost control again
And she turned to me and took me by the hand and
said
I've lost control again
And how I'll never know just why or understand, she
said
I've lost control again
And she screamed out, kicking on her side and said
I've lost control again
And seized up on the floor − I thought she'd die −
she said
I've lost control [again]
She's lost control again − she's lost control −−
Well I had to phone her friend to state her case
and say
She's lost control again
And she showed up all the errors and mistakes and
said
I've lost control again
But she expressed herself in many different ways
Until she lost control again
And walked upon the edge of no escape and laughed
I've lost control [again]
She's lost control again − she's lost control −−
I could live a little better with the myths and the
lies
When the darkness broke in I just broke down and
cried
I could live a little in a wider line
When the change is gone − when the urge is gone
To lose control
When here we come

-------------------------------------------------

La confusión en sus ojos lo dice todo:
ella ha perdido el control.
Y se está aferrando al primero que pasa.
Ha perdido el control.
Y estaba aireando los secretos de su pasado y dijo:
"he perdido otra vez el control."
Y con una voz que le indicó dónde y cuándo actuar,
dijo:
"he vuelto a perder el control."
Y se volvió hacia mí y tomándome de la mano me dijo:
"he vuelto a perder el control."
Y aunque nunca lo entenderé o sabré porqué, dijo:
"he perdido el control otra vez."
Y pegó un grito, y golpeándose el costado dijo:
"he vuelto a perder el control."
Y paralizada cayó al suelo − pensé que había muerto−
dijo:
"he perdido el control, otra vez."
Ella ha vuelto a perder el control. Ha perdido el
control.
Bueno, tuve que telefonear a su amigo para contarle
su estado y decirle:
"ha vuelto a perder el control."
Y destacó todos sus errores y equivocaciones y dijo:
"he vuelto a perder el control."
Pero se hacía entender de tantas formas diferentes
hasta que perdió el control.
Y caminaba sobre el filo, sin posibilidad de escapar
y reía.
He perdido el control, otra vez.
Ella ha vuelto a perder el control. Ha perdido el
control.
Podría vivir un poco mejor con las fábulas y las
mentiras.
Cuando la oscuridad se impone me derrumbo y lloro.
Podría vivir un poco mejor en un sitio más ancho.
Cuando la novedad se acaba. Cuando el deseo se acaba.
Perdemos el control cuando nos ...

Monday, July 03, 2006

data="http://musicplayer.sourceforge.net/button/musicplayer.swf?&song_url=http://www.theweakerthans.org/mp3/weakerthans-the_last_last_one.mp3&b_bgcolor=cccccc&b_fgcolor=666666&b_colors=ff0000,0000ff,00ff00,000000&buttons=loading_icon.swf,play_icon.swf,stop_icon.swf,error_icon.swf&"
width="17" height="17">
value="http://musicplayer.sourceforge.net/button/musicplayer.swf?&song_url=http://www.theweakerthans.org/mp3/weakerthans-the_last_last_one.mp3&b_bgcolor=cccccc&b_fgcolor=666666&b_colors=ff0000,0000ff,00ff00,000000&buttons=loading_icon.swf,play_icon.swf,stop_icon.swf,error_icon.swf&" />
width="17" height="17" alt="" />

THE WEAKERTHANS

tinc moltes ganes de veure el directe d'aqquesta gent a sant feliu. crec que hi ha membres de propagandi, així que...
data="http://musicplayer.sourceforge.net/button/musicplayer.swf?&song_url=http://www.theweakerthans.org/mp3/weakerthans-the_last_last_one.mp3&b_bgcolor=cccccc&b_fgcolor=666666&b_colors=ff0000,0000ff,00ff00,000000&buttons=loading_icon.swf,play_icon.swf,stop_icon.swf,error_icon.swf&"
width="17" height="17">
value="http://musicplayer.sourceforge.net/button/musicplayer.swf?&song_url=http://www.theweakerthans.org/mp3/weakerthans-the_last_last_one.mp3&b_bgcolor=cccccc&b_fgcolor=666666&b_colors=ff0000,0000ff,00ff00,000000&buttons=loading_icon.swf,play_icon.swf,stop_icon.swf,error_icon.swf&" />
width="17" height="17" alt="" />

escolteu-los nens/es!!!

STANDSTILL TWO MINUTES SONG

Saturday, July 01, 2006

24 HOURS PARTY PEOPLE

Ícar. M’escau començar el blog de la mateixa forma en que comença el film de Michael Winterbotton. Sovint es diu que la mitologia greco-romana és una rica font d’inspiració per l’art i pensament contemporanis. I també per l’acció vital, aïllada de conceptes. I és que 24 Hours Party People, no ens explica tan sols una història, sinó una història real, tan real com l’existència d’Ícars en aquest món pautat i preestablert pels poderosos. Ícar, jove i valent, volà massa prop del sol, mentre fugia amb el seu pare del laberint del Minotaure a l’illa de Creta. Dèdal, el pare l’avisà dels perills d’alçar massa el vol. La calor del sol desfaria les ales de plomes i cera i cauria el buit. Així passà. Ícar caigué, es matà, però allà on caigué se li donà el nom de Mar Ícaria. Una mar transitada per multitud de navegants, que en un sentit metafòric, seguiren els seus passos de valentia, absurditat i ànsies de llibertat.
Les grans gestes sempre són recordades. La història que ens explica Winterbottom a través de la cara de Factory Records, Tony Wilson, és una adaptació del vol d´Ícar en el voraç món modern. Dins un panorama artístic, musicalment parlant, tancat i acotat per les fredes, autoritàries i perquè no, aburrides grans empreses discogràfiques, els integrants de Factory provaren de sortir volant com Ícar i Dèdal del laberint que tot això representava, volant amb ales de llibertat i independència. La història que ens explica Winterbotton a 24 Hours Party People és una història icària. És un film que ens conta com una idea fou possible. Com fou possible volar de forma lliure i de caure, però també de forma terriblement lliure. La de retornar l’art a la llibertat. L’art és lliure, ens diu tota la pel·lícula. Excloent el contingut sentimental i nostàlgic que transmet a tots els seguidors d’aquelles bandes que donà el Manchester dels vuitanta, ens trobem davant d’un manifest vital on la integritat i la honestedat són les dues principals premisses. L’art ha de ser lliure, els artistes han de ser lliures. Mai tasso la bellesa, ens diu Tony Wilson. És una idea tan bella com suïcida. Suïcida en un món on es pretén no deixar lloc a la creativitat. On tot ha de ser ideat per ser venut a quanta més gent millor. On l’artista ha d’esdevenir un perfecte esclau de luxe lligat a un contracte on es pauti la seva creativitat, o sigui, el seu art. Aquesta és la indústria discogràfica corrent.
Factory Records, amb els propietaris, els artistes i el públic no són una empresa discogràfica corrent. Són un experiment de la conducta humana. No apareixen més contractes que un document firmat amb sang de Wilson on s’especifica que tots els artistes poden marxar de Factory quan vulguin, que són, diguem-ho una altre vegada, lliures. Els beneficis van al cinquanta per cent entre artista i discogràfica. Hi ha , doncs, una contestatària igualtat artista – empresari, ja que l’empresa és conjunta. Deixa de ser una empresa per tornar a allà on tan sols era el mitjà per donar a conèixer l’art que és la música. I aquest art té una clara finalitat, crear més art. Fer crear a més persones inquietes i insatisfetes. De fet, el primer contacte amb la música del film és un concert dels Sex Pistols a Manchester l’any 1976 on se’ns ensenya totes les persones que posteriorment tindran un paper creatiu cabdal en el transcórrer del film. Ian Curtis, Peter Hook i Bernard Summer, que són els futurs Joy Division, membres dels Buzzcoks, Mike Hucknall (Simply Red) i Martin Hannet, el tan brillant com excèntric productor de música que donà el so característic als Joy Division i els Happy Mondays. També hi era una figura sense la qual no s’entendria la música pop anglesa dels 80, Morrissey que es negà a l’aparició del seu personatge a la pel·lícula. Mozzer representa tot i l' aparent caire inofensiu de la música dels Smiths l’esperit combatiu que pregonaven els Sex Pistols d’una manera tan radical com esperpèntica. Les lletres dels Smiths (i les actuals de Morrissey en solitari) mai perderen els punts contestataris contra el sistema i en especial la monarquia anglesa.(he estado soñando con el día en que los ingleses estén asqueados de laboristas y conservadores y escupen sobre el nombre de Oliver Cromwell y denuncien a esta família real a la que aclaman y aclamaran siempre) És un perfecte exemple de com un contingut ideològic artístic pot seguir mantenint la seva integritat tot i mutar en la forma, arribant a ser un grup amb una repercussió massiva. I no s’ha d’oblidar la figura del carter,també citada. Tan sols és un carter de Manchester. Però Winterbottom li dóna tan d’espai en aquesta presentació de personatges en el concert dels Sex Pistols com als futurs artistes. El fan deixa de ser fan, per passar a ser un més de l’espectacle, de l’empresa, de la festa. Tots aquests personatges eren allà, entre les 42 persones assistents al concert. Tal com si fossin navegants de la Mar Icària, aquestes persones navegaren en el mar de creativitat lliure que deixà enrere el fugaç, polèmic però influent fenomen dels Sex Pistols. Com tants d’altres navegarien posteriorment a partir de la influència de grups com Joy Division.
En aquest concert és allà on tot comença a moure’s a Manchester. Establerta la discogràfica, els mateixos promotors obren The Hacienda, local mític de música en viu. En ella s’hi comença realitzant concerts de punk amb la figura dels Joy Division, posteriorment de pop, amb els Happy Mondays fins arribar a la que en l’actualitat és una de les màximes representacions de cultura juvenil, la música electrònica de ball. El procés és aquest, i té un marc físic, The Hacienda. Resulta interessant observar com una escena musical sorgida aparentment del no res explota, es fa gran i posteriorment es fa immensa. Com diu Tony Wilson "de cop, tothom volia ser de Manchester". Aquesta mutació de l’escena musical de la ciutat la reflecteixen perfectament els components de Joy Division, que sobrevivint a la mort del cantant Ian Curtis formen New Order, seguint primer l’estela musical deixada de Joy Division per adoptar un propi camí que els mouria cap a la música electrònica de ball amb esquemes pop. En aquest punt és quan l’art esdevé energia, transformant-se a un ritme vertiginós i fecund. El món canvia, i les persones canvien. Els New Order seguiren el camí que els marcà aquests canvis. O millor dit, seguiren el seu propi camí, sense més complicacions. I crearen peces de culte com ara Blue Monday. El senzill més venut de la història, amb una presentació estètica excepcional, i també excepcionalment cara. Al film apareix com Factory Records perdia 5 penics per cada copia venuda. Però com es digué més amunt, Factory Records no tassava la bellesa. Aquest és un exemple de les raons a que dugueren la història de la Factory i tot el seu ambient a representar de forma moderna la caiguda d’Ícar. Perqué l’aventura va caure pel seu propi pes. Els deutes s’ho menjaren tot. Però la caiguda no deixà de ser festiva. L’última nit a The Hacienda, amb el present i el passat transformats en un. The Hacienda s’acaba, Factory Records s’acaba, però com diu un genial Steve Coogan en el paper de Tony Wilson abans de l’embargament del local "saquegeu les oficines, endueu-s’ho tot, ordinadors, equips de so, material d’oficina i utilitzeu-lo de manera sabia" amb l’esperança que, a partir d’aquest final brotés més creativitat a la ciutat de Manchester. Winterbottom ens vol ensenyar en el film com l’art és quelcom indextirpable de les persones, com no és propietat de ningú. L’art ha de mutar, viatjar i ser reinterpretat una i altre vegada fins a l’infinit.
El director ens transmet un doble ambient en la pel·lícula. Ens la divideix en dos parts totalment ben diferenciades. Cada una de les parts s’obre amb música de Wagner. La primera és la que ens relata la vida dels Joy Division, els seus inicis compartits amb The Hacienda i Factory Records. Son temps de festa, però tot i això la fotografia és fosca, els espais on es mou l'acció grisos i tristos. Joy Division i la seva música són els autèntics protagonistes del primer acte de la pel·licula. No fan una música agradable ni maca, sinó tormentosa i fosca. Amb aquestes paraules de Martin Hannet, el seu productor un es pot fer una idea d’on provenia la seva inspiració:Joy Division eran del norte de Manchester. Es como una ciudad de ciencia-ficción. No se parece en nada al sur. Todo es arqueología industrial, plantas químicas, almacenes, canales, vías de tren, carreteras que no tienen ninguna consideración por las zonas que atraviesan. En el norte de Manchester la incidencia de enfermedades graves es un 50% superior al del resto del país. Deprimente, ¿verdad?
Aquesta és la situació que ens pinta Martin Hannett, una de les persones que millor coneixia els Joy Division com a grup. En tota la primera part de la pel·lícula els ambients son angoixants i tenebrosos, com la música de Joy Division, mentre que en la segona la fotografia és brillant, on destaquen els colors vius i el moviment. El moviment de la música electrònica de ball, la nova religió de la joventut, i els colors brillants, que casualment resulta ser un dels efectes principals de l' èxtasis, la droga protagonista dels anys que la segona part de la pel·lícula, que acompanya a la figura del dj. La figura del dj no és totalment nova dins el món de la música, el disc jockey ja existia entrat el segle XX, però amb una funció que es veia reduïda a ficar cançons adients una rere l'altre. El nou dj bàsicament es dedica al mateix, però mesclant cançons entre si. També s'apodera de l'art dels altres per crear el seu propi art, convertint-se així en un mèdium. Apareix una nova figura en forma de filtre, que transforma la música dels altres en pròpia, sense cambiar-la en l'essència però si en la forma. És una nova mutació de l'art que s'esdevé dins The Hacienda, el vertader marc on s'esdevenen aquestes mutacions de l'art, passant per un filtre darrere l'altre, esdevenint nous sons i noves sensacions, acompanyades per un món cambiant i uns oients cambiants, variant contínuament les normes del joc, però no l’essència del joc.
Així doncs, el film de Winterbotton no ens retrata una simple escena musical. Ens retrata un pensament, una filosofia referent a l’art. Ens retrata unes mentalitats, uns individus units entre si per una manera d’entendre l’art i per tan la vida. L’art com a resultat de la llibertat. Observem una apropiació darrere l’altre.
El final de la pel·lícula és l’ultima mostra de la llibertat exposada al llarg de tot el film. Factory, absorbida pels deutes, ja no pot editar un sol disc sol, i busca realitzar una co-edició amb la tot poderosa London Records. Aquests, de manera desagradable i amb un tarannà propi d’aquell qui veu l’art com a mercaderia i no com a expressió vital, tracta de comprar Factory Records com si fos un moble, amb la frase "lo queremos todo, vuestro catàlogo, esta mesa, esta comida", amb un aire de superioritat, realitzant una copiosa oferta, que hauria solucionat la vida a tots els socis de l’empresa. Després de l’oferta hi ha un llarg silenci, seguit d’una disculpa, ja que Factory no es ven, legalment no existeix. Els grups no tenen cap vincle legal amb Factory. Factory no es pot vendre. És quelcom massa gran per vendre. És sinònim d’art, i l’art, és massa per ser una mercaderia de compra-venda. En resum, això és el que ens diu 24 Hours Party People. L’art no es ven.

crònica d'un any (musicalment parlant)



NEU!
Gran grup alemany. Pertanyen a la generació post maig del 68. Se'ls engloba dins l'etiqueta de krautrock, tan interessant com heterogènia. La seva música té característiques molt interessants. Per començar el nom del grup els hi escau perfectament (neu amb alemany vol dir nou) ja que la seva música és quelcom nou, excitant, animal. El seu primer disc data de l'any 1972, titulat així, NEU! 1972. Llavors tenen NEU!2 i un tercer lp, NEU! 1975. El 72 i el 75 tenen un punt a favor respecte NEU!2 pel menor treball de producció, el que els hi dóna una sensació d'inmedietesa brutal, autèntica revolució sonora. El 2 té massa càrrega sonora, massa artificial, defecte reconegut pels mateixos dos integrants del grup, una de les poques coses en que coincideixen. La seva música es basa en el ritme. En la repetició. Però en cap moment aquesta repetició decau en monotonia. Per mi és la gran carectarística de NEU! aquesta facilitat per formar la seva música en estructures simples (mai simplones) esdevenint la seva música presa d'un minimalisme ferotge i militant. El ritme, protagonista de la seva música, comença tímid però sòlid, per anar accelarant-se i anar tornant-se unritme "fill de puta", que rapidament s'apodera de tu. Vas conduïnt i no tens ganes ni necessitat d'aturar-te en elteu destí preestablert, ja que NEU! et dóna una sensació de llibertat tan peculiar com forta. És art súper lliure,sorgit de dues personalitats genials amb conjunció quasi mística. Formalment, s'anticipen al techno (no oblidar que ren membres de la formació primitiva de KRAFTWERK), a l'ambient, al punk (clavades melodies vocals de Rotten a l'any 1977) i al post-rock. Mai una guitarra i una bateria havien donat tan de si. Oblideu-vos dels White Stripes.
El treball estètic va de mà amb la música amb una excepcional sincronia música-estètica. La portada del priemr LP és l'imatge penjada més amunt. Les demés segueixen un patró molt similar. És simple, no hi ha elements secundaris, com en la seva música.
Aquest grup, creieu-me, és marevellós, feu-vos un regal i descobriu-lo.

contrasenyes...